Γ. Δροσίνη 16 Κηφισιά, 

 215 5518963 - 6984134919

 

 Λ. Κρυονερίου 56 Κρυονέρι, 

 216 0004029 - 6984134919
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ LIFO

Δημήτρης Κοτζαμπασάκης: Οι πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Ο ΩΡΛ και πλαστικός χειρούργος προσώπου Δημήτρης Κοτζαμπασάκης έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με περιπτώσεις ανθρώπων που εκτός από τις συνήθεις ιατρικές υπηρεσίες τού ζητούν κάποια παρέμβαση στο πρόσωπό τους.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ οι πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο ήταν ταμπού ή θέμα συζήτησης της κοινωνίας για τη show biz. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι παρεμβάσεις στο πρόσωπο δεν προκαλούν τόσες συζητήσεις και ενίοτε συνεισφέρουν στην ευτυχία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ LiFO

Διαταραχές ύπνου και ροχαλητό

Οι διαταραχές ύπνου είναι μια κατηγορία διαταραχών της υγείας ενός ατόμου που μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του. Πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ασθενής πολλές φορές χωρίς να ξέρει σε ποιον ιατρό να απευθυνθεί. Οι διαταραχές ύπνου ορίζονται σε γενικές γραμμές ως η μη επαρκής ανάπαυση του οργανισμού με δυσκολία αφύπνισης και κόπωση κατά τη διάρκεια της μέρας.

Βραχνάδα - Κομβία φωνητικών χορδών (κάλοι)

Τα κομβία των φωνητικών χορδών εμφανίζονται συχνότερα σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν έντονα τη φωνή τους όπως καθηγητές, προπονητές, αθλητές κα. Προκαλούνται από χρόνιο τραυματισμό των φωνητικών χορδών, λόγω λάθος τοποθέτησης του λάρυγγα κατά την φώνηση. Είναι μια καλοήθης πάθηση και το μόνο σύμπτωμα που προκαλείται είναι το χρόνιο βράγχος φωνής (βραχνάδα). Μια απλή και ανώδυνη videoενδοσκόπηση του λάρυγγα από εξειδικευμένο Ωτορινολαρυγγολόγο, μπορεί να αποκαλύψει το αίτιο. Η θεραπεία των φωνητικών χορδών γίνεται σε συνεργασία με εξειδικευμένο λογοθεραπευτή, που κάνει ασκήσεις ορθοφωνίας ώστε ο ασθενής να μάθει να τοποθετεί σωστά το λάρυγγα και να χρησιμοποιεί τη φωνή του χωρίς να τραυματίζει τις φωνητικές χορδές. Σε σπάνιες περιπτώσεις συνιστάται χειρουργική αφαίρεση των κομβίων. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο αίτιο που προκαλεί βράγχος φωνής και γι’ αυτόν το λόγο συστήνεται μια πλήρης Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση προς αποκλεισμό άλλων σοβαρότερων παθήσεων του λάρυγγα.

Δρ Κοτζαμπασάκης Δημήτρης MD PhD MSc
ΩΡΛ Κηφισιά

Ανοιχτή και κλειστή Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση αναδιαμόρφωσης της μύτης , απαλείφοντας τις δυσμορφίες και δίνοντας το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος. Ωστόσο, κάθε δυσμορφία της μύτης είναι διαφορετική και απαιτεί εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση. Ανάλογα με το βαθμό της δυσμορφίας και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν , αποφασίζεται για το αν θα ακολουθηθεί η ανοικτή ή κλειστή μέθοδος.

Εμβοές (βουητό στα αυτιά)

Οι εμβοές ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Είναι ο ήχος που ακούγεται στα αυτιά χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο εξωτερικό ηχητικό ερέθισμα. Οι εμβοές μπορεί να εμφανίζονται στο ένα αυτί ή και στα δύο, να είναι συνεχείς ή διαλείπουσες και οι συχνότερες περιγραφές από τους ίδιους τους ασθενείς είναι είτε σαν σφύριγμα είτε σαν "τζιτζικια".

Αλλεργική Ρινίτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί συχνά τον γενικό πληθυσμό. Είναι τόσο συχνή που πολλοί ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από αυτήν. Ο οργανισμός αντιδρά στην έκθεση του ασθενούς σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα. Ορισμένες φορές η αντίδραση του ασθενούς είναι τέτοια ώστε ο ασθενής αδυνατεί να εργαστεί και να ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα.

Χαρακτηρίζεται από τα εξής συμπτώματα

Συχνές ερωτήσεις

 • Διενεργούνται όλες οι εξετάσεις ΩΡΛ στο ιατρείο σας;

  Ναι, εκτός από πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις ιλίγγου που γίνονται σε ειδικά κέντρα
 • Διενεργείτε συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ;

  Ναι. Τα φάρμακα και οι εξετάσεις σας μπορούν να συνταγογραφηθούν
 • Κάνετε ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα και ενδοσκοπίσεις;

  Ναι. Στο ιατρείο διενεργούνται και οι τρεις αυτές εξετάσεις
 • Εξετάζετε και παιδιά;

   Ναι, από την ηλικία των 6 και πάνω.  

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας εδώ για να ενημερώνεστε για τον χώρο της Ρινοπλαστικής & της Ωτορινολαρυγγολογίας

©2023 Δρ. Δημήτριος Κοτζαμπασάκης. All Rights Reserved. Designed by pageUp.gr | Φιλοξενία: E-base.gr

Menu