Γ. Δροσίνη 16 Κηφισιά, 

 215 5518963 - 6984134919

 

 Λ. Κρυονερίου 56 Κρυονέρι, 

 216 0004029 - 6984134919
 
Δακρυοκυστίτιδα

Η πάθηση αυτή χαρακτηρίζεται από την απόφραξη του πόρου που μεταφέρει τα δάκρυα από τον οφθαλμό στο εσωτερικό της μύτης. Σαν αποτέλεσμα, το μάτι του ασθενούς εμφανίζει αυξημένα δάκρυα και εάν επιμολυνθεί από παθογόνο παράγοντα (βακτήριο) εμφανίζει φλεγμονή με πόνο και ερυθρότητα.

Ρινικοί πολύποδες

Οι ρινικοί πολύποδες είναι καλοήθης πάθηση της ρινός και αποτελούν «ζελατινώδεις» προεκβολές του βλεννογόνου ,σαν ρόγες από σταφύλι, στο εσωτερικό της ρινός προκαλώντας απόφραξη και δυσχέρεια στην αναπνοή αλλά κυρίως απώλεια της όσφρησης. Η συγκεκριμένη πάθηση συνδέεται συχνά με αλλεργικό υπόβαθρο ή άσθμα και χρειάζεται ολοκληρωμένη διαχείριση για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Υπερτροφία των ρινικών κογχών

Οι ρινικές κόγχες είναι ανατομικά στοιχεία στο εσωτερικό της μύτης τα οποία επικαλύπτονται με βλεννογόνο. Οι ρινικές κόγχες διογκώνονται φυσιολογικά σε ιώσεις , αλλεργίες , αλλαγές στη θερμοκρασία ή από το κλάμα και επανέρχονται μετά την άρση του αιτίου. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε τη φράση «βούλωσε η μύτη μου»

Παραρρινοκολπίτιδα (Ιγμορίτιδα )

Η παραρρινοκολπίτιδα είναι πάθηση που αφορά τους παραρρίνιους κόλπους , δηλαδή τις κλειστές κοιλότητες που βρίσκονται περιμετρικά της μύτης ( γναθιαίοι κόλποι, μετωπιαίος /σφηνοειδής κόλπος και ηθμοειδείς κυψέλες. Η μορφή της μπορεί να είναι οξεία (έναρξη συμπτωμάτων <10ημερών) ως αποτέλεσμα κάποιας ιογενούς/βακτηριακής λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού είτε χρόνια, όπου τα συμπτώματα παραμένουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σκολίωση του ρινικού διαφράγματος (διάφραγμα)

Η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος (στραβό διάφραγμα) είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού που επιφέρει συνέπειες στην αναπνοή αλλά και τον ύπνο του ασθενούς. Οι κυριότερες επιπτώσεις από το στραβό διάφραγμα είναι η δυσκολία αναπνοής κατά την άσκηση, η χρόνια παραρρινοκολπίτιδα (ιγμορίτιδα) , η ρεγχάζουσα αναπνοή (ροχαλητό) και οι συχνές φαρυγγίτιδες- αμυγδαλίτιδες καθώς ο ασθενής αναπνέει από το στόμα κατά τον ύπνο.

Συχνές ερωτήσεις

 • Διενεργούνται όλες οι εξετάσεις ΩΡΛ στο ιατρείο σας;

  Ναι, εκτός από πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις ιλίγγου που γίνονται σε ειδικά κέντρα
 • Διενεργείτε συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ;

  Ναι. Τα φάρμακα και οι εξετάσεις σας μπορούν να συνταγογραφηθούν
 • Κάνετε ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα και ενδοσκοπίσεις;

  Ναι. Στο ιατρείο διενεργούνται και οι τρεις αυτές εξετάσεις
 • Εξετάζετε και παιδιά;

   Ναι, από την ηλικία των 6 και πάνω.  

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας εδώ για να ενημερώνεστε για τον χώρο της Ρινοπλαστικής & της Ωτορινολαρυγγολογίας

©2023 Δρ. Δημήτριος Κοτζαμπασάκης. All Rights Reserved. Designed by pageUp.gr | Φιλοξενία: E-base.gr

Menu