Γ. Δροσίνη 16 Κηφισιά, 14562 

 215 5518963  - 695 544 5977
 
Ρινικοί πολύποδες

Ρινικοί πολύποδες

Οι ρινικοί πολύποδες είναι καλοήθης πάθηση της ρινός και αποτελούν «ζελατινώδεις» προεκβολές του βλεννογόνου ,σαν ρόγες από σταφύλι, στο εσωτερικό της ρινός προκαλώντας απόφραξη και δυσχέρεια στην αναπνοή αλλά κυρίως απώλεια της όσφρησης. Η συγκεκριμένη πάθηση συνδέεται συχνά με αλλεργικό υπόβαθρο ή άσθμα και χρειάζεται ολοκληρωμένη διαχείριση για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Η θεραπεία των πολυπόδων γίνεται αρχικά με ενδοσκοπική χειρουργική και στη συνέχεια με εφ’ όρου ζωής φαρμακευτική αγωγή (ρινικά σπρέι). Οι ρινικοί πολύποδες έχουν την τάση να υποτροπιάζουν και ενδεχομένως να χρειαστούν περισσότερες από μια επεμβάσεις στο πέρας των ετών. Γι αυτό το λόγο είναι σημαντική ή άψογη συνεργασία ασθενούς –ιατρού αλλά και η ορθή αντιμετώπισή τους ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα υποτροπής.

Η εξέταση της ρινός με τη χρήση ενδοσκοπίου θα αναδείξει τη σοβαρότητα του προβλήματος και θα καθορίσει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

 

Απόφραξη του ρινοδακρυϊκού πόρου

Η πάθηση αυτή χαρακτηρίζεται από την απόφραξη του πόρου που μεταφέρει τα δάκρυα από τον οφθαλμό στο εσωτερικό της μύτης. Σαν αποτέλεσμα, το μάτι του ασθενούς εμφανίζει αυξημένα δάκρυα και εάν επιμολυνθεί από παθογόνο παράγοντα (βακτήριο) εμφανίζει φλεγμονή με πόνο και ερυθρότητα.

Η δακρυοκυστίτιδα απαιτεί συνεργασία ωτορινολαρυγγολόγου , οφθαλμιάτρου και ακτινολόγου για τη διενέργεια δακρυοσκόπησης. Εάν κριθεί αναγκαία η παροχέτευση του δακρυϊκού ασκού διενεργείται ενδοσκοπικά, στο χειρουργείο και ονομάζεται δακρυοασκορινοστομία ( DCR).

Συχνές ερωτήσεις

 • Διενεργούνται όλες οι εξετάσεις ΩΡΛ στο ιατρείο σας;

  Ναι, εκτός από πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις ιλίγγου που γίνονται σε ειδικά κέντρα
 • Διενεργείτε συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ;

  Ναι. Τα φάρμακα και οι εξετάσεις σας μπορούν να συνταγογραφηθούν
 • Κάνετε ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα και ενδοσκοπίσεις;

  Ναι. Στο ιατρείο διενεργούνται και οι τρεις αυτές εξετάσεις
 • Εξετάζετε και παιδιά;

   Ναι, από την ηλικία των 6 και πάνω.  

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας εδώ για να ενημερώνεστε για τον χώρο της Ρινοπλαστικής & της Ωτορινολαρυγγολογίας

©2023 Δρ. Δημήτριος Κοτζαμπασάκης. All Rights Reserved. Designed by pageUp.gr | Φιλοξενία: E-base.gr

Menu