Γ. Δροσίνη 16 Κηφισιά, 14562 

 215 5518963  - 695 544 5977
 
χημικά peeling

Χημικά Peeling

Τι είναι το χημικό Peeling (Πίλινγκ):

Χημικό πήλινγκ είναι η αφαίρεση μιας επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος, με τη βοήθεια χημικής ουσίας, με στόχο την απομάκρυνση των ουλών και των σημείων του γηρασμού και την ανανέωση της επιδερμίδας.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι κυρίως διαλύματα φαινόλης, τριχλωροακετικούοξέως και αλφαυδροξυοξέων (AHA) σε διάφορες πυκνότητες. Βαθύ πήλινγκ επιτυγχάνεται με τη φαινόλη και το τριχλωροακετικό οξύ ενώ τα υδροξυοξέα προορίζονται για ελαφρά, επιφανειακή ανανέωση της επιδερμίδας.

Ποιος είναι ο μηχανισμός του peeling:

Η χημική ουσία, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, προκαλεί επιφανειακό χημικό έγκαυμα ελεγχόμενου βάθους που καταλήγει σε νέκρωση και απόπτωση μιας λεπτής επιφανειακής στοιβάδας δέρματος. Μαζί της απομακρύνονται οι δυσχρωμίες, τα γεροντικά στίγματα, οι πανάδες, οι λεπτές κυρίως ρυτίδες, οι ουλές της ακμής, οι μικρές μετατραυματικές ουλές και η γερασμένη, άχρωμη επιδερμίδα.

Ποια είναι η διαδικασία:

Το χημικό πήλινγκ διενεργείται στο ιατρείο. Δεν είναι απαραίτητη η αναισθησία. Συνήθως αρκεί η λήψη από το στόμα ενός ηρεμιστικού και ενός παυσίπονου 1-2 ώρες πριν την επέμβαση. Αν χρειάζεται βαθύ πήλινγκ σε συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου μπορεί να γίνει εντοπισμένη περιοχική αναισθησία. Η χημική ουσία εφαρμόζεται στην υπό θεραπεία περιοχή με βαμβακοφόροστυλεό. Αφήνεται να δράσει για συγκεκριμένο χρόνο, συνήθως 5-15 λεπτά, ανάλογα με την πυκνότητα της ουσίας, το επιθυμητό βάθος του πήλινγκ και την ανοχή της ασθενούς. Στη συνέχεια εφαρμόζεται το αντίδοτο της ουσίας, υπό μορφή διαλύμματος ή κρέμας, που εξουδετερώνει την ενεργό χημική ουσία και σταματά τη δράση της. Σε βαθιές βλάβες που επιμένουν, είναι πιθανό να χρειαστεί επανάληψη του πήλινγκ 4-6 μήνες αργότερα. Το αίσθημα καύσου των πρώτων ωρών αντιμετωπίζεται με κρύες κομπρέσες και καταπραϋντικές αλοιφές. Η λεπτή κρούστα που σχηματίζεται συνήθως στα σημεία εφαρμογής της χημικής ουσίας, αποκολλάται σε λίγες ημέρες και το υποκείμενο δέρμα εμφανίζει χρώμα ερυθρωπό-ροζ. Το χρώμα του νέου δέρματος αποκαθίσταται σταδιακά στους επόμενους 1-2 μήνες. Στο διάστημα αυτό συνιστάται η κάλυψή του με makeup ή με ειδικές κρέμες για camouflage. Δεν επιτρέπεται η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο για 6 μήνες. Στο διάστημα αυτό επιβάλλεται η χρήση αντηλιακών σκευασμάτων με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Συχνές ερωτήσεις

 • Διενεργούνται όλες οι εξετάσεις ΩΡΛ στο ιατρείο σας;

  Ναι, εκτός από πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις ιλίγγου που γίνονται σε ειδικά κέντρα
 • Διενεργείτε συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ;

  Ναι. Τα φάρμακα και οι εξετάσεις σας μπορούν να συνταγογραφηθούν
 • Κάνετε ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα και ενδοσκοπίσεις;

  Ναι. Στο ιατρείο διενεργούνται και οι τρεις αυτές εξετάσεις
 • Εξετάζετε και παιδιά;

   Ναι, από την ηλικία των 6 και πάνω.  

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας εδώ για να ενημερώνεστε για τον χώρο της Ρινοπλαστικής & της Ωτορινολαρυγγολογίας

©2019 Δρ. Δημήτριος Κοτζαμπασάκης - 2019. All Rights Reserved. Designed by pageUp.gr

EasyCookieInfo

Menu