G. Drosini 16 Kifisia, 14562 

 215 5518963  - 695 544 5977
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ LIFO

Δημήτρης Κοτζαμπασάκης: Οι πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Ο ΩΡΛ και πλαστικός χειρούργος προσώπου Δημήτρης Κοτζαμπασάκης έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με περιπτώσεις ανθρώπων που εκτός από τις συνήθεις ιατρικές υπηρεσίες τού ζητούν κάποια παρέμβαση στο πρόσωπό τους.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ οι πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο ήταν ταμπού ή θέμα συζήτησης της κοινωνίας για τη show biz. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι παρεμβάσεις στο πρόσωπο δεν προκαλούν τόσες συζητήσεις και ενίοτε συνεισφέρουν στην ευτυχία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ LiFO

Εμβοές (βουητό στα αυτιά)

Οι εμβοές ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Είναι ο ήχος που ακούγεται στα αυτιά χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο εξωτερικό ηχητικό ερέθισμα. Οι εμβοές μπορεί να εμφανίζονται στο ένα αυτί ή και στα δύο, να είναι συνεχείς ή διαλείπουσες και οι συχνότερες περιγραφές από τους ίδιους τους ασθενείς είναι είτε σαν σφύριγμα είτε σαν "τζιτζικια".

Ανοιχτή και κλειστή Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση αναδιαμόρφωσης της μύτης , απαλείφοντας τις δυσμορφίες και δίνοντας το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος. Ωστόσο, κάθε δυσμορφία της μύτης είναι διαφορετική και απαιτεί εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση. Ανάλογα με το βαθμό της δυσμορφίας και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν , αποφασίζεται για το αν θα ακολουθηθεί η ανοικτή ή κλειστή μέθοδος.

Βραχνάδα - Κομβία φωνητικών χορδών (κάλοι)

Τα κομβία των φωνητικών χορδών εμφανίζονται συχνότερα σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν έντονα τη φωνή τους όπως καθηγητές, προπονητές, αθλητές κα. Προκαλούνται από χρόνιο τραυματισμό των φωνητικών χορδών, λόγω λάθος τοποθέτησης του λάρυγγα κατά την φώνηση. Είναι μια καλοήθης πάθηση και το μόνο σύμπτωμα που προκαλείται είναι το χρόνιο βράγχος φωνής (βραχνάδα). Μια απλή και ανώδυνη videoενδοσκόπηση του λάρυγγα από εξειδικευμένο Ωτορινολαρυγγολόγο, μπορεί να αποκαλύψει το αίτιο. Η θεραπεία των φωνητικών χορδών γίνεται σε συνεργασία με εξειδικευμένο λογοθεραπευτή, που κάνει ασκήσεις ορθοφωνίας ώστε ο ασθενής να μάθει να τοποθετεί σωστά το λάρυγγα και να χρησιμοποιεί τη φωνή του χωρίς να τραυματίζει τις φωνητικές χορδές. Σε σπάνιες περιπτώσεις συνιστάται χειρουργική αφαίρεση των κομβίων. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο αίτιο που προκαλεί βράγχος φωνής και γι’ αυτόν το λόγο συστήνεται μια πλήρης Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση προς αποκλεισμό άλλων σοβαρότερων παθήσεων του λάρυγγα.

Δρ Κοτζαμπασάκης Δημήτρης MD PhD MSc
ΩΡΛ Κηφισιά

Διαταραχές ύπνου και ροχαλητό

Οι διαταραχές ύπνου είναι μια κατηγορία διαταραχών της υγείας ενός ατόμου που μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του. Πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ασθενής πολλές φορές χωρίς να ξέρει σε ποιον ιατρό να απευθυνθεί. Οι διαταραχές ύπνου ορίζονται σε γενικές γραμμές ως η μη επαρκής ανάπαυση του οργανισμού με δυσκολία αφύπνισης και κόπωση κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αλλεργική Ρινίτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί συχνά τον γενικό πληθυσμό. Είναι τόσο συχνή που πολλοί ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από αυτήν. Ο οργανισμός αντιδρά στην έκθεση του ασθενούς σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα. Ορισμένες φορές η αντίδραση του ασθενούς είναι τέτοια ώστε ο ασθενής αδυνατεί να εργαστεί και να ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα.

Χαρακτηρίζεται από τα εξής συμπτώματα

Faqs

 • Are all ENT examinations performed at your office?

  Yes, except for very specialized vertigo examinations made in special centers
 • Do you prescribe ΕΟΠΥΥ?

  Yes. Your medicines and examinations can be prescribed
 • Do you Audiogram, Tympanogram and endoscopic examinations?

  Yes. All three of these examinations are performed in the office
 • Do you examine children?

   Yes, from the age of 6 onwards.  

Newsletter

Fill in your email here to be informed about the field of Rhinoplasty & Otorhinolaryngology

©2023 Δρ. Δημήτριος Κοτζαμπασάκης. All Rights Reserved. Designed by pageUp.gr | Φιλοξενία: E-base.gr

Menu