Άρθρα

Google Ιατρική / Ιατρική τεχνητής νοημοσύνης - Κοτζαμπασάκης Δημήτρης – ΩΡΛ Κηφισιά, ΩΡΛ Κρυονέρι

Με τον ερχομό του Google στην ζωή μας άλλαξαν αρκετά ορισμένα δεδομένα της καθημερινότητάς μας. Η Google προσφέρει μια μεγάλη σειρά διευκολύνσεων από χάρτες και πληροφορίες, μέχρι αγορές και πιστωτικές κάρτες. Μια λειτουργία εξ αυτών είναι και η αναζήτηση σχετικά με ιατρικά θέματα.

Κάθε πότε χρειάζονται καθαρισμό τα αυτιά μου; – Κοτζαμπασάκης Δημήτρης – ΩΡΛ Κηφισιά, ΩΡΛ Κρυονέρι

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι συγκεκριμένη. Τα αυτιά μας εκ φύσεως παράγουν κυψελίδα (γνωστό και ως «κερί») για την προστασία του δέρματος του έξω ακουστικού πόρου (το κανάλι του αυτιού). Ορισμένοι ασθενείς παράγουν περισσότερη ποσότητα και πιο συχνά, με αποτέλεσμα το αυτί να «βουλώνει» από την κυψελίδα και προκαλείται αίσθημα πληρότητας.

Κακές φήμες για την επέμβαση του διαφράγματος – Κοτζαμπασάκης Δημήτρης – ΩΡΛ Κηφισιά

Είναι δεδομένο πως σε συζητήσεις με άλλους ασθενείς θα έχετε ακούσει «κακές» αναμνήσεις από μια επέμβαση διαφράγματος στο παρελθόν. Συνήθως είναι από 10 έτη και πίσω. Χαρακτηριστικές λοιπόν φράσεις που μπορεί να ακούσει κάποιος είναι οι εξής:


• ΠΕΘΑΝΑ στον πόνο όταν μου έβγαζαν τα ταμπόν
• Μου έβαλα δυο τεράστιες γάζες στην μύτη μου
• Κόντευα να σκάσω γιατί δεν έπαιρνα αναπνοή από το στόμα.
• Με καλύτερη όλων: ένιωθα ότι μου τραβούσαν τον εγκέφαλο μέσα απ’ την μύτη…

Ρινικοί πολύποδες – να τρομάξω; Κοτζαμπασάκης Δημήτρης- ΩΡΛ Κηφισιά

…ΟΧΙ :
Ο περισσότερος κόσμος στο άκουσμα της λέξης πολύποδας, θεωρεί πως μιλάμε για καρκίνο. Ωστόσο, δεν ισχύει αυτό στην ρινική κοιλότητα. Οι ρινικοί πολύποδες , πλην ελαχίστων και σπάνιων περιπτώσεων, είναι μια καλοήθης πάθηση που ωστόσο ταλαιπωρεί τον ασθενή αρκετά.


Πρόκειται για προεκβολές του βλεννογόνου προς το μέσον της ρινικής κοιλότητας που εμποδίζουν τον αέρα να περνά ελεύθερα και προκαλούν επίμονη ρινική απόφραξη (μπούκωμα). Χαρακτηριστικά, θα μπορούσαμε να τους παρομοιάσουμε με τσαμπιά από σταφύλια.

Δυσκολία ρινικής αναπνοής - Κοτζαμπασάκης Δημήτρης (ΩΡΛ Κηφισιά)

Η δυσκολία της ρινικής αναπνοής έχει πολλά και διαφορετικά αίτια. Εξαρτάται από:

1. Τις ανατομικές δυσκολίες

2. Την συμπτωματολογία του ασθενούς, τη ρινική συμφόρηση (μπούκωμα), την δυσκολία κατά την άσκηση ή τον ύπνο

3. Το αλλεργικό υπόβαθρο του ασθενούς.

4. Το ιατρικό ιστορικό

Βράγχος φωνής (βραχνάδα) – Κοτζαμπασάκης Δημήτρης (ΩΡΛ Κηφισιά)

Η βραχνάδα στην φωνή μπορεί να έχει πολλά αίτια και τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι κακό. Μερικές από αυτές τις παθολογίες είναι τα οζίδια (κάλοι), οι πολύποδες ή το οίδημα Reinke και οφείλονται σε κακή χρήση της φωνής ή υπερβολικό κάπνισμα.

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορη Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social