Λαρυγγολογία

Παθήσεις σιελογόνων αδένων

Οι παθήσεις των σιελογόνων αδένων αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα παθήσεων του τραχήλου που χρήζουν ειδικής διαχείρισης. Εμφανίζονται είτε οξέως ,με ξαφνικό οίδημα της περιοχής και έντονο άλγος, είτε βραδέως με την ανάπτυξη ψηλαφητής μάζας στην περιοχή. Στις πιο συχνές παθήσεις αυτής της ομάδας περιλαμβάνονται οι:

  • Σιελολιθιάσεις

  • Σιελάδενίτιδες

  • Καλοήθεις όγκοι

  • Κακοήθεις όγκοι

Οι παθήσεις των σιελογόνων αδένων απαιτούν εμπεριστατωμένο κλινικό και εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να καθοριστεί η ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπισή τους.

Αμυγδαλές

Αμυγδαλές

Η φλεγμονή των αμυγδαλών είναι πολύ συχνή πάθηση η οποία με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Ωστόσο , υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο αριθμός και η βαρύτητα των επεισοδίων επιτάσσουν πιο δραστικές λύσεις.

Τέτοιες είναι:

1. Αμυγδαλόλυση:

Πρόκειται για μέθοδο συρρίκνωσης των αμυγδαλών με ειδική συσκευή υπερήχων. Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής διατηρεί τις αμυγδαλές του, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες στο ανοσοποιητικό σύστημα και ταυτόχρονα μειώνονται σημαντικά τα επεισόδια αμυγδαλίτιδων.

2. Αμυγδαλεκτομή:

Είναι η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των αμυγδαλών. Η κλινική και εργαστηριακή εξέταση του ασθενούς θα αναδείξει το βαθμό του προβλήματος και θα καθορίσει την ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Παθήσεις λάρυγγα

Οι παθήσεις του λάρυγγα είναι πολυάριθμές και εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους με βράγχος φωνής. Στις παθήσεις αυτές περιλαμβάνονται:

διάτρηση τυμπάνου
Ατελεκτασία
Χολοστεάνομα
Χολοστεάνομα
Χολοστεάνομα

  •  Κομβία φωνητικών χορδών
  •  Οίδημα reinke (πάθηση καπνιστών)
  •  Πολύποδες φωνητικών χορδών
  •  Λευκοπλακία
  • Καρκίνος φωνητικών χορδών

Ο Δρ Κοτζαμπασάκης διενεργεί εντελώς ανώδυνη video λαρυγγοσκόπηση, με εύκαμπτο ενδοσκόπιο, της περιοχής του λάρυγγα που αναδεικνύει και καταγράφει το πρόβλημα. Η αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών είναι σήμερα δυνατή με τη χρήση εξειδικευμένων συσκευών τελευταίας τεχνολογίας

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορη Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social