Άρθρα

«Κόμπος στον λαιμό» , ποια είναι τα αίτια; – Κοτζαμπασάκης Δημήτρης – ΩΡΛ Κηφισιά, ΩΡΛ Κρυονέρι

Ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που έρχονται σε ένα ΩΡΛ ιατρείο, είναι ο «κόμπος στον λαιμό» ή το « κάτι μου έχει σταθεί στον λαιμό, και δεν φεύγει». Είναι ένα σύμπτωμα που ανησυχεί ιδιαίτερα τον ασθενή καθώς προκαλεί αίσθημα πνιγμού.

Ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που έρχονται σε ένα ΩΡΛ ιατρείο, είναι ο «κόμπος στον λαιμό» ή το « κάτι μου έχει σταθεί στον λαιμό, και δεν φεύγει». Είναι ένα σύμπτωμα που ανησυχεί ιδιαίτερα τον ασθενή καθώς προκαλεί αίσθημα πνιγμού. Τα αίτια διαφέρουν κατά περίπτωση και καλό θα είναι να γίνεται μια λαρυγγοσκόπηση ώστε να έχει ο ιατρός μια πλήρη εικόνα του λάρυγγα. Από το ιστορικό του ασθενούς συνήθως προκύπτουν και τα πρώτα συμπεράσματα. Τα συνηθέστερα αίτια είναι:

  1. Λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση ή γνωστή και ως «παλινδρόμηση»
  2. Αλλεργία (εάν συνοδεύεται και από κάποια άλλα συμπτώματα)
  3. Προβλήματα θυρεοειδούς
  4. Αγχώδης συνδρομή (πολύ συχνότερο απ όσο νομίζει κανείς)
  5. Και αρκετά σπανιότερα , νευρολογικά νοσήματα ή νοσήματα του οισοφάγου

Η εξέταση από τον ΩΡΛ, μαζί με μια καλή λήψη ιστορικού, θα αναδείξουν την πιθανότερη πάθηση και θα σας κατευθύνει με ανάλογες οδηγίες ή/και φαρμακευτική αγωγή.

Σε κάθε περίπτωση ο πανικός δεν είναι λύση, αλλά συστήνεται μια απλή εξέταση ώστε να βρεθεί το πραγματικό αίτιο των συμπτωμάτων αυτών.

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορη Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social