Άρθρα

Θεραπεία ρινικών πολυπόδων με βιολογικούς παράγοντες - Κοτζαμπασάκης Δημήτρης – ΩΡΛ Κηφισιά, ΩΡΛ Κρυονέρι

Οι ρινικοί πολύποδες είναι μια εμμένουσα πάθηση που πέραν της χειρουργικής αφαίρεσής τους, απαιτούν θεραπεία του υποκείμενου αιτίου. Δυστυχώς μέχρι πριν λίγο διάστημα, πέραν κάποιων βασικών πληροφοριών για τα πιθανά αίτια της δημιουργίας τους, δεν υπήρχαν συγκεκριμένα γνωστά βιολογικά αίτια.

Οι ρινικοί πολύποδες είναι μια εμμένουσα πάθηση που πέραν της χειρουργικής αφαίρεσής τους, απαιτούν θεραπεία του υποκείμενου αιτίου. Δυστυχώς μέχρι πριν λίγο διάστημα, πέραν κάποιων βασικών πληροφοριών για τα πιθανά αίτια της δημιουργίας τους, δεν υπήρχαν συγκεκριμένα γνωστά βιολογικά αίτια. Ωστόσο, με την εξαιρετική πρόοδο της ανοσολογίας τις τελευταίες δεκαετίες, ανακαλύφθηκε ο ρόλος κάποιων συγκεκριμένων κυτοκινών στην δημιουργία τους.

Με πιο απλά και κατανοητά λόγια, οι κυτοκίνες είναι «ουσίες» του ανοσοποιητικού μας  συστήματος που «ενεργοποιούν» ορισμένες «αλλεργικές αντιδράσεις. Μια εξ αυτών είναι και η δημιουργία ρινικών πολυπόδων.

Οι βιολογικοί παράγοντες είναι συγκεκριμένα , τεχνητά αντισώματα που έχουν στόχο αυτές ακριβώς τις κυτοκίνες που ενεργοποιούν την δημιουργία των πολυπόδων. Σύμφωνα λοιπών με τα τελευταία κλινικά δεδομένα που έχουμε από την καθημερινή χρήση τους σε ασθενείς, τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά με απουσία πολυπόδων για τα πρώτα 3-4 έτη. Η αντιμετώπιση δε, γίνεται σαφώς καλύτερη εάν συνδυαστούν με χειρουργικό καθαρισμό της μύτης (ώστε να μειωθούν σε όγκο και αριθμό οι πολύποδες)

Είναι μια νέα θεραπεία, που προς το παρόν τουλάχιστον, έχει εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορη Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social